KÖSZÖNTŐ

Kedves Olvasónk!

Örömmel nyújtom át Önnek a GORDIUSZ ALFA – Ember és technológia magazin első számát. Régi vágyam teljesült azzal, hogy egy olyan kiadványt jelentethetünk meg, amely tükrözi életfilozófiánkat,  a technológia és az ember közötti kapcsolat és egyensúly fontosságát. Elsősorban olyan vállalkozóknak és vezető beosztású embereknek készítettük a magazint, akik a technológiában látják cégük fejlődésének útját, ám eközben  fontosnak tartják az odafigyelést az emberi értékekre.
Magazinunk negyedévente fog jelentkezni.  Témái a technológiai újdonságok, az üzleti ötletek, az innováció, a klímavédelem, a megújuló energia, az ipari forradalom 4.0 köré összpontosulnak. Nem feledkezünk meg a magánéleti témákról sem, mert valljuk, hogy a kiemelkedő teljesítményeket csak olyan közösségek képesek elérni, amelynek tagjai megtalálják az egyensúlyt a munka, valamint a családi és egyéni értékek között. Ezért kínálunk olvasnivalót sportról, egészségről, kultúráról, kikapcsolódási lehetőségekről, trendekről is, s nyújtunk kulturális programajánlót az esztendő utolsó heteire.
Mi, vezetők pedig járjunk elől  jó példával. Lehetőségeinkhez mérten mutassunk példát a szűk szakmai kereteken kívül is nyitottságban, stílusban, megértésben, elfogadásban. Kapcsolódjunk be az ország, a világ kulturális vérkeringésbe, mozogjunk, sportoljunk, éljünk egészségesen. A ma cégvezetőjének gyorsan változó világunkban egyszerre kell tájékozottnak lennie a műszaki világban, pénzügyi kérdésekben, a kulturális életben, emellett cégvezetési tudással, döntéshozói képességekkel kell rendelkeznie.Az év vége közeledtével mindannyiunk számot vet a mögöttünk álló esztendőről. Iparágunk izgalmas időszakot él meg. Küzdünk szakemberhiánnyal, a bizonytalan piaci hangulat állandósulásával.  Nyakunkon egy új technológiai forradalom annak megannyi kihívásával, társadalmi, technológiai, gazdasági kérdéseivel.  Ezekre mi magyarok is éppúgy keressük a válaszokat, mint a nálunk nagyobb, fejlettebb országok gazdasági vezetői. Ám e forradalmat nem félve, inkább nagy lehetőségként kell megélnünk! Hiszen az új gazdaság megváltoztathatja a cégek piaci pozícióit. Ahhoz, hogy a magyar cégek versenyképessége javuljon, a szemléletváltozás mellett most elszántságra, bátorságra van szükség. Meg kell tanulni generációknak együtt dolgozni, és sok  cégnél  most jött el az idő a váltásra. A multinacionális nagyvállalatoknak ma már olyan beszállítókra van szükségük, amelyek képesek akár komplett termékeket legyártani. Ez pedig további koncentrációhoz fog vezetni.
Cégünk igyekszik támogatni azokat a vállalkozásokat, melyek saját termékkel lépnek ki a világpiacra. Minden tiszteletünk  az övék, hisz sokszor olyan piacon tudnak bizonyítani, ahol a világ legnagyobb ipari vállalatai  vannak jelen.Magam, és munkatársaim nevében is elmondhatom, hogy sikeres évet hagyunk magunk mögött, hiszen sokat tanultunk, tovább fejlődtünk, és értékeinket megtartva, meg is újultunk.

Szívből kívánom minden kedves partnerünknek, reménybeli olvasónknak, hogy meghitt pillanatokkal és pihenéssel töltse az esztendő utolsó heteit, és feltöltődve, egészségben, újabb célokkal folytassa értékteremtő munkáját 2017-ben is – reményeink szerint cégünkkel közösen.

Megköszönöm partnereinknek azt a bizalmat és támogatást, amelynek köszönhetően 2016-ban nagyot tudtunk előrelépni azon az úton, amelyen 1999-ben elindultunk.  Köszönet a GORDIUSZ ALFA valamennyi munkatársának is, akik erejüket megfeszítve dolgoznak azon, hogy meg tudjunk felelni e megtisztelő bizalomnak.

Olvassák, forgassák, élvezzék magazinunkat!

  1. december

Szegő Róbert,

a GORDIUSZ ALFA Kft. ügyvezető igazgatója

„A tudás minden formája értékes: a zene, a művészet, a tudomány és a technológia éppúgy, mint a testünkbe és agyunkba ágyazódott tudás. Bármelyikük elvesztése tragikus következményekkel jár.” Ray Kirzweil (feltaláló és író)