Cégbemutató: FFG – Feeler

Az 1979-ben alapított Fair Friend Group (FFG) 97 alvállalatot tömörít világszerte. Egyik vezető márkájuk a tajvani központú Feeler, amely éves szinten 8000 gép előállításával mára a legnagyobb szerszámgépgyártóvá vált a teljes ázsiai piacot tekintve. Kiemelt terméknek számítanak a függőleges megmunkáló-központok, ezekből 5000 darabot értékesítenek, így már a világ második legnagyobb gyártójaként működik a csoport ebben a szegmensben.

Az alacsony szerelési költségek és a termelés puszta mennyisége együttesen biztosítja a Feeler számára a méretgazdaságosságot és a vásárlóerőt, amelyek által kiváló minőségű gépeket tudnak ajánlani rendkívül versenyképes árakon. Ez lehetővé teszi számukra, hogy előzetesen tesztelt és bizonyított alkatrészekből – piacvezető német és japán beszállítóktól származó vezetősínek, golyósorsók, CNC és motoregységek, lineáris skálák – tervezzék meg és építsék fel gépeiket. A kimagasló paraméterek és a versenyképes árak e kombinációját világszerte felismerték a cégek, többek közt olyan blue chip szervezetek, mint az Airbus, a Boeing, a NASA, a Toyota, a BMW, a Ferrari, a GM, a VW, a Siemens vagy a Caterpillar.

Világszínvonalú termékeik sikerének kulcsa a minőségi gyártás, a folyamatos kutatás-fejlesztés és az öt kontinensre kiterjedt szakképzett kereskedelmi és szervizhálózat.

Hosszas előkészítő tárgyalások után, Gordiusz Alfa 2012-ben kezdte meg a kooperációt a Feeler termékek forgalmazását illetően. A 2020-ig előre meghatározott stratégiát közös erőfeszítésekkel hajtja végre a magyar és a tajvani cég.

A Gordiusz Alfánál büszkék arra, hogy a legdinamikusabban fejlődő fémipari céget képviselhetik Magyarországon, ás jelenleg már az FFG Európa termékkörébe tartozó egyéb márkákat is ők menedzselik a hazai piacon. Ahogy a tajvani partner nevében, úgy az üzleti folyamatokban is azt tapasztalták, hogy egy nagyon magas etikai szinttel rendelkező vállalatcsoporttal dolgozhatnak együtt.

Az FFG és a Feeler lendületes szemléletmódja tökéletesen illeszkedik a Gordiusz Alfa világába.

A Feeler-Sanco termékek eladási aránya a 2017-es évben várhatóan megduplázódik, hiszen a piac szereplői elkötelezettek és motiváltak a kiváló minőség és megbízhatóság mellett. A csoport további forgalmazott termékeinek eladásában 15% -os növekedés prognosztizálható. A Gordiusz Alfa szolgáltatási köre pedig 2017 áprilisától új finanszírozási csomaggal bővült ezekhez a termékekhez.

A magyar egység további előnye, hogy minden régi is új FFG gépre kiterjedő, működő 4.0 megoldásokat kínál már most.

Gordiusz Alfa és az FFG is elkötelezett az innováció és a fejlődés mellett, mely elhivatottságot tükrözi, hogy naprakész technológiával rendelkeznek. Ezeknek a forradalmian új rendszereknek köszönhetően lehetőség nyílik a vállalatok számára, hogy valós időben ellenőrizhessék folyamataikat, ezzel is javítva termelékenységüket, termelésirányításukat és nem utolsó sorban a vállalatirányítási rendszerüket.

A legnagyobb kihívás az FFG Group szédületes fejlődésével lépést tartani. Ez csak folyamatos gyártói támogatással, képzésekkel lehetséges. A Tajvani lélegzetelállító központba már hazajárnak a magyar cég szakemberei. Ezenkívül Olaszországban és Németországban is rendelkezik a cégcsoport központtal, ahol szintén gyakori a hazai ügyfelek látogatása.

Biztos ténynek tekinthető, hogy jelenleg sincs és a közeljövőben sem lesz egyetlen versenytársnak sem ilyen széles termékportfóliója. Legyen szó akár egy 20 méteres portál megmunkáló központról, vagy egy többorsós automata esztergáról,a  Gordiusz Alfánál minden forgácsolási feladatra tudunk technológiát szállítani.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.