Cégbemutató: Supertec

A Supertec egyike a világszerte ismert tajvani gyártóknak. Esetükben már egy keresett márkáról beszélhetünk a palástköszörű-gépek és csúcs nélküli köszörűgépek területén. Meggyőző tulajdonságok sorakoznak a jelenlegi és potenciális felhasználók fejében a márkáról: utolérhetetlen pontosság, könnyű kezelhetőség, tartósság, megfizethető ár, vonzó formaterv. Bármely gyártónak büszkeségére válhatna egy ilyen lista.

Tajvanban 1954-ben kezdődött történetük, minőségi és innovatív kerékpárok gyártásával, majd 1960-ban motorkerékpár- és autóalkatrészekkel bővült a termékpaletta. A minőség és az innováció iránti elkötelezettség olyannyira határozott volt, hogy 1966-ban saját fejlesztésű megmunkálógépek gyártása mellett döntött a Supertec. Belső követelményrendszerüknek, szigorú specifikációiknak így tudtak érvényt szerezni, egyértelműen a saját gyártásban látták a kulcsot.

A belső követelményrendszerüknek, valamint a szigorú specifikációknak való megfelelés céljából, saját gyártóüzem megépítése mellett döntöttek, ezzel is kiküszöbölve az esetleges beszállítói hibákat. Ezekkel a minőségi normákkal pedig nem volt nehéz belépni a megmunkálógépek piacára.

2007-ben újabb szintet lépett a Supertec, ekkor új gyáregységet építettek a Central Taiwan Science Parkban. Ahogyan neve is sugallja, komoly vállalatok és értékes szakembergárda gyűjtőhelyéről van szó, ahol kiemelt kormányzati támogatás, valamint sokat érő akadémiai háttérbázis mellett próbálnak még nagyobbra nőni, még kiemelkedőbbet alkotni a jelenlévők.

Köszörűgépeik többsége palástköszörű, amelyek leginkább a munkadarabok külső és belső palástfelületeinek precíziós megmunkálására alkalmasak. A lehetséges felhasználási spektrum kifejezetten széles, rengeteg iparágban alkalmazzák gépeiket. Ugyanakkor a kezdeti irányvonal továbbra is meghatározó. A Supertec és az autóipar kapcsolata továbbra is erős, amely szilárd referenciaként is segíti a tajvaniakat. A megbízhatóság szimbólumává vált japán márkáknak készítenek a Supertec köszörűivel többek között vezérműtengelyeket, szelepeket, egy egységből álló főtengelyeket, dugattyúszárakat lengéscsillapítókhoz, turbólapátokat, nyelestengelyeket, különböző fogaskerekeket, féltengelycsuklókat, torziós rudakat. Sőt a Tesla elektromotorjainak forgórészét is a tajvani gépekkel gyártják.

Gordiusz Alfa a Supertec képviseletét is magasan kvalifikált szakmai stábbal, gyártástechnológusokkal, pénzügyi szakemberekkel, ügyfélszolgálati munkatársakkal és szervizmérnökökkel látja el Magyarországon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.