Chmer – Az EDM szikraforgácsolók szakértője

Tajvanban és a világpiacon is meghatározó szerepet tölt be a CHMER EDM szikraforgácsolás területén. A több mint negyven éves múlttal büszkélkedhető vállalatnál úgy látják, eddigi sikereik és folyamatos fejlődésük kulcsa az igen értékes cégfilozófiában rejlik.

’Feddhetetlenség, Növekedés, Ügyfélelégedettség, és Munkavállalók biztonsága’. Alapértékek, melyek mostanra a fejlett technológia megoldások mesterévé tették a tajvani gépgyártót.

Természetesen napjainkban már számos partnercég is tudása legjavát adja a CHMER szikraforgácsolókhoz, de ahogy a korábbi évtizedekben, most is kifejezetten erős a belső kutatási és fejlesztési tevékenység. Például már 1977-ben megalkották a gépet, amelyen egyedileg szabályozható volt a szikrázás és a szünet időzítése.

Különösen megbízható CNC vezérlés, precízen szabályozott tápellátás, specifikus szoftverek és alkalmazások mind házon belül készülnek a vágási minőség és teljesítmény optimalizálásához.

Kiemelt figyelmet kap a vevőszolgálat, mert az értékesítést követő szolgáltatások és támogatási tevékenységek kiválósága a legfőbb célok között szerepelnek a vállalatnál. A hazai és a külföldi technikai személyzetnek is rendszeres képzéseket tartanak, és a visszajelzéseket is begyűjtik, sőt kiemelt figyelemmel kísérik azokat. Jól példázza ezt, hogy havi egyeztető megbeszéléseket állandósítottak a vállalatnál, hogy technológiai oldalról folyamatosan javíthassanak a minőségen.

Viszonylag egyszerű folyamatnak tűnik a szikraforgácsolás, azonban rengeteg paraméter befolyásolja a megmunkálási tevékenységet. Egyértelmű a cél, egységnyi idő alatt minél több készterméket adjon ki magából a gép, a lehető legprecízebb felületkezeléssel. Azonban a fizika némileg határt szab ennek a törekvésnek. Adott periódusidőben a szikrázás mennyiségének növelésével nagyobb az elérhető átlagos áramerősség, ami gyorsabb megmunkálást eredményez. Ugyanakkor a hosszabb szikra mélyebb erodálást okoz. A frekvencia növelésével javítható a felületi minőség, viszont áramerősség és frekvencia nem növelhető szabadon egyszerre, mert néhány mikroszekundomos szikra esetén nem feltétlenül lehet elérni a programozott csúcsértéket, az áram ugrásszerű változása ilyen rövid időintervallumon belül nehezen irányítható.

Ha ehhez csak a tengelyek, illetve huzal paramétereinek beállításait adjuk még hozzá, akkor is jól érzékelhető, hogy a megfelelő vezérlés kiváltképpen fontos. A CHMER-nél ezt jól tudják, és gépeiket kimagasló pontosságra és hatékonyságra tervezik, építik.

Ráadásul a rendszerek automatizálása már átfogó módon kiterjed a szikraforgácsolókkal egységben dolgozó gépek és folyamatok felügyeletére is.

Fontos kiemelni a tajvani gyártónál, hogy a környezetet is példa értékűen tiszteli. Maximálisan betartja a törvényi szabályozást, mindennapi tevékenysége során törekszik a szennyezés csökkentésére, folyamatait a fenntarthatóság figyelembevételével fejleszti, kollégái környezet iránti tiszteletét képzésekkel próbálja növelni, energiatakarékos megoldásokat választ a termékek teljes életciklusára vonatkozóan és társadalmi felelősségvállalás keretében különböző zöld programokat támogat.

A CHMER további nemzetközi terjeszkedésben gondolkodik. Helyi képviselőikkel, mint idehaza a Gordiusz Alfával a makulátlan minőséget, a legjobb teljesítményt és a legmegbízhatóbb termékeket kívánják biztosítani az ügyfeleknek az elektromos kisüléses technológiával működő forgácsológépeknél.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.